افتتاح نخستین بانک ژن پیاز زعفران در ایران

معاون طرح و برنامه خانه صمت جوانان ایران خبر داد: نخستین بانک ژن پیاز زعفران ایران در استان خراسان رضوی، شهرستان تربت حیدریه افتتاح شد.

به گزارش از روابط عمومی شورای شهر شهرستان تربیت حیدریه، در این بانک ژن، پیاز زعفران از ۵۶ اقلیم مختلف ایران گرد آوری شده تا پژوهشگران کشور تحقیقات خود را برای اصلاح ژنتیکی و ثبت یک گونه خاص با نشان زعفران ایرانی در سازمان خوار و بار جهانی انجام دهند.

سید احسان مصطفوی، مدیرعامل کارخانه نوآفرینی زنجیره ارزش زعفران و انبار سپرده کالایی بورس زعفران تربت حیدریه به عنوان مجری این طرح در این مراسم گفت: بانک ژن با همکاری دانشگاه تهران، پژوهشکده تربت حیدریه، دانشگاه فردوسی مشهد و دیگر پژوهشکده‌های فعال کشور در حوزه زعفران، طی مسیر خواهد کرد. ایران مهمترین خواستگاه زعفران جهان است و با ایجاد این بانک گام مهمی در ثبت و صیانت طلای سرخ ایران براشته خواهد شد.

مدیر باشگاه خلاقیت، آموزش، حمایت و بهره برداری زعفران، کمیسیون ملی یونسکو ایران در ادامه افزود: در بانک ژن پیاز زعفران با اختصاص فضایی بالغ بر ۳ هکتار، ضمن جمع آوری، نمونه برداری و آزمایش پیاز زعفران از مناطق زعفران خیز استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، اصفهان، کرمان، کرمانشاه و دیگر شهرهای فعال حوزه زعفران، اطلاعات جغرافیایی زمین، فاصله پیاز مزروعه در بانک ژن از مزرعه مادر، اطلاعات اندازه پیاز، اطلاعات نحوه مدیریت کشت و نگهداری زمین و سایر موارد دخیل در تغییرات ژنتیکی پیاز ثبت می‌گردد و به منظور آنالیز آزمایش آب و خاک زمین، از خاک مزرعه نمونه برداری انجام می‌شود.

معاون طرح و برنامه خانه صمت جوانان ایران ادامه داد: تاکنون در هیچ کشوری چنین بانکی ایجاد نشده است، هدف از ایجاد این بانک تحقیقاتی رسیدن به یک گونه خاص زعفران است تا با نام برند "زعفران ایرانی" در سازمان خواروبار جهانی به ثبت برسد. در این بانک ژن، پیاز زعفران از ۵۶ اقلیم مختلف ایران جمع‌آوری شده و بزودی پیاز زعفران از ۱۰ کشور تولیدکننده زعفران نیز، به این پژوهشگاه منتقل خواهد شد.

این بانک با صرف ۲ میلیارد تومان اعتبار در زمینی به مساحت سه هکتار دایر شده است و بزودی در ۲ هکتار دیگر فعالیت‌های پژوهشی گسترش خواهد یافت.

مدیر عامل شرکت طلای سرخ ایرانیان افزود: امید است با بهره برداری از نخستین بانک ژن پیاز زعفران بتوانیم با فراخوانی فعالان عرصه علم و پژوهشی زعفران، ضمن ایجاد بستری نوین جهت ثبت و معرفی ژنوم زعفران ایرانی در عرصه جهانی، به بررسی روش‌ها و پیامدهای ناشی بر تغییر ژنتیک پیاز در اراضی تحت کشت زعفران، روش‌های بیوتکنولوژی در بهبود ژنتیکی زعفران به عنوان محصولی خاص و انحصاری پرداخته و با صیانت و حفاظت از محصول استراتژیک ملی زعفران، حافظانی شایسته از طلای سرخ ایران باشیم.

کد خبر 58404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =